Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat

Lissu Lundström

Kuva Lissu Lundströmistä

Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat yhdistyksen täysjäsen vuodesta 1996

Syntynyt 1952 Helsingissä
Työskentelytapa: suulla maalaava
Aiheet: Luonto ja abstraktit aiheet

Synnyin 19.4.1952 CP-vammaisena, jonka vuoksi en kävele enkä ole koskaan pystynyt käyttämään käsiäni apuna arjen askareissa. Kirjoittamaan opin kynä suussa ja kiinnostuttuani maalaamisesta noin 10 vuotiaana, tuntui luonnolliselta, että myös maalaukset syntyisivät sivellintä suullani ohjaten. Lyhyen vesivärikauden jälkeen siirryin käyttämään öljyvärejä. Ne eivät valu ja kuivuvat hitaammin kuin vesivärit antaen aikaa rauhallisemmalle työskentelylle. Ensimmäiselle maalauskurssille otin osaa 20 vuotiaana ja sen jälkeen olen saanut opiskella useiden tasokkaiden opettajien johdolla maalausryhmissä sekä yksityisesti. Paljasjalkaisena Helsinkiläisenä rakastan merta ja tunnen oloni aina turvalliseksi ja kotoisaksi meren äärellä. Meri ja vehreät maisemat esiintyvätkin maalauksissani usein. Tyylini on lähinnä abstrakti ja värien merkitys suuri.

1980-luvun lopulla kuulin ystävältäni Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat ry:stä ja pääsin esittelemään heille maalauksiani. Saamani palaute oli rohkaisevaa ja vuonna 1989 minut hyväksyttiin SJK:n stipendiaatiksi. Stipendin tuoman taloudellisen avun turvin pystyin hankkimaan maalausvälineitä ja opiskelemaan yksityisten opettajien ohjauksessa kunnes kehityksen myötä, vuonna 1992 pääsin SJK:n kokelasjäseneksi ja ainoastaan neljä vuotta myöhemmin täysjäseneksi.

"Mahdollisuus ansaita jokapäiväinen elanto
suuresti rakastamallani tavalla – maalaamalla,
sekä muitten suulla ja jalalla maalaavien
taiteilijoiden vertaistuki ovat ne suunnattoman
tärkeät asiat, joista osaan olla joka päivä
kiitollinen yhdistykselle ja joita ilman olisi
moni asia kohdallani jäänyt vain haaveeksi."


— Lissu Lundström

Vaikka suurin osa töistäni on öljyvärimaalauksia, olen viimeaikoina innostunut opiskelemaan myös enemmän akryylivärien käyttöä. Työskentelen edelleen pääsääntöisesti kaksi kertaa viikossa työhuoneella mutta löydän itseni sieltä usein välipäivinäkin. Työväenopiston lauantaimaalareissa käyn hakemassa ideoita ja tapaamassa muita maalaamiseen rakastuneita. Maalaamisen ohella ja omien näytteillä olevien maalausteni lisäksi olen saanut vierailevia taiteilijoita teoksineen galleriaani.


Lissun maalauksia

Suurenna kuvaa klikkaamalla, kuvien selaaminen toimii myös näppäimistön pikkunuolilla.

Kuva maalauksesta: Valosta varjoon Kuva maalauksesta: Alkukesä Storfjord Kuva maalauksesta: Preeria Kuva maalauksesta: Sielunmaisema II Kuva maalauksesta: Rannalla leikkivät lapset Kuva maalauksesta: Poika rannalla Kuva maalauksesta: Tonttumetsä Kuva maalauksesta: Vauhdn hurmaa Kuva maalauksesta: Be my Valentine