Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat

Tarmo Šamatauskas 8.1.1988 — 19.9.2017

Kuva Tarmo Šamatauskaksesta

Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat yhdistyksen stipendiaatti 1.3.2017 alkaen.

Tallinnassa syntynyt Tarmo Šamatauskas asui viimeiset 16 vuotta pienessä Sauen kaupungissa Harjumaalla. Hän vammautui 9-vuotiaana metsästysonnettomuudessa, jossa luoti vahingoitti hänen selkärankaansa (C4, C5 ja C6) halvaannuttaen hartioista alaspäin.

Tarmo löysi taiteen ensimmäisen kerran kuntoutuksessa ollessaan. Eräs terapeuteista ehdotti hänelle, että hänen tulisi yrittää piirtämistä kynä suussaan. Tarmo innostui ajatuksesta ja nautti piirtämisestä. Piirtäminen auttoi myös voimistamaan hänen niskansa ja olkapäiden lihaksia. Kuntoutusjakson jälkeen hän jatkoi edelleen piirtämistä. Hänen opettajansa oli mielissään ja vakuuttunut Tarmon tuloksista. Kotona ollessaan Tarmolla oli runsaasti vapaa-aikaa ja maalaaminen oli mielekästä toimintaa, jolla oli samalla hoitava vaikutus häneen. Se oli rauhoittavaa ja auttoi häntä keskittymään; siitä tuli hänen mieliharrastuksensa, joka piti hänet kiireisenä viime vuosina.

Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat yhdistyksen stipendiaattina Tarmo halusi keskittyä edelleen taiteeseen, piirtämiseen ja maalaamiseen. Hän toivoi kehittävänsä taitojaan ja löytävänsä eri tapoja ja tekniikoita toteuttaa niitä.

Muistamme Tarmo Šamatauskasta lämmöllä ja välitämme syvät osantottomme perheelle.


Tarmon piirustuksia ja maalauksia

Suurenna kuvaa klikkaamalla, kuvien selaaminen toimii myös näppäimistön pikkunuolilla.

Kuva: piirustuksia ja maalauksia Kuva: piirustuksia ja maalauksia Kuva: piirustuksia ja maalauksia