Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat

Uutisarkisto

Tältä sivulta löydät viimeaikaisia - ja vanhempiakin - uutisia toiminnastamme.


Kevätvalikoima 2022

Julkaistu: 7.4.2022

Kuvassa kevään 2022 sesonkituotteet

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uudet upeat sesonkituotteet ovat saapuneet ja tilattavissa.

Kevään korttivalikoimassa on 5 taitettua korttia kuorineen ja 3 postikorttia. Taitettujen korttien koko on 11,5 x 17,3 cm.

Raikkaan keväisen korttivalikoiman ovat kuvittaneet Rob Trent, Young-Soo Kim, Alen Kasumovic, Fu-Tsai Tung, José Marcos dos Santos, Neja Zrimsek Ziger, You-Cheng Chou ja Young-Soo Kim.

Uudet pakettikortit ovat Tom Yendellin, Ming-Chang Tsain ja Ann Lund Wahlbergin siveltimistä.Jouluvalikoima 2021

Julkaistu: 8.11.2021

Kuvassa joulun 2021 sesonkituotteet

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uudet upeat sesonkituotteet ovat saapuneet ja tilattavissa.

Korttivalikoimassa 6 jouluista, taitettua korttia kuorineen ja 1 jouluinen postikortti. Taitettujen korttien koko on 11,5 x 17,3 cm.

Talvisen korttivalikoiman ovat kuvittaneet Lissu Lundström, Mariusz Maczka, Stanislaw Kmiecik, Adam Spenner, Susan Dragica, Ruth Christensen ja Bruno Carati.Marjukka Leppänen 1953 - 10.5.2021

Julkaistu: 27.5.2021

Kuvassa suullaa maalaava taiteilija Marjukka Leppänen

Marjukka Leppänen, suulla maalaava taiteilija, VDMFK:n stipendiaatti vuodesta 1983.


Samaan aikaan kun puut puhkesivat hiirenkorville, saimme suru-viestin; Marjukka Leppänen nukkui pois 10.5.2021.

Marjukka oli Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden yhdistyksen pitkäaikainen stipendiaatti, jonka maalausaiheet löytyivät usein luonnosta. Hän oli myös aktiivinen muissa järjestöissä sekä yhteiskunnallisesti.


Jäämme kaipaamaan Marjukkaa ja toivomme hänen läheisilleen voimia suuren surun keskellä.Kevättä ilmassa - sitä ei voi estää!

Julkaistu: 14.4.2021

Kuvassa kevään 2021 sesonkituotteet

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden kevätuutuudet ovat saapuneet ja tilattavissa.

Kevään 2021 korttivalikoiman ovat kuvittaneet Carlos Arturo Barrera, Katarzyna Warachim, Jeong Park, Jung Eon Hwang, Lissu Lundström, Ting Ting Lin, Guido Chinello, Ibarra Gallardo.

Kirjepaperin alkuperäisteos on Wenche Løseth'in siveltimestä ja viehättävien pakettikorttien kuvituksesta vastaavat Bjørg Karin Bakkelund, Yu-Chen Lin ja Josef Habeler.

Kevätvalikoimassa on viisi kuorellista korttia, kolme postikorttia, kolme pakettikorttia ja yksi kuorellinen kirjepaperi.Anja Hämäläinen 8.11.1936 - 19.11.2020

Julkaistu: 24.11.2020

Kuvassa suullaa maalaava taiteilija Anja Hämäläinen

Anja Hämäläinen, suulla maalaava taiteilija, VDMFK:n täysjäsen vuodesta 1981.


Ensilumien aikaan tavoitti suru-uutinen meidät; Anja Hämäläinen nukkui pois 19.11.2020.

Anja oli Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden yhdistyksen yksi pitkäaikaisimpia taiteilijoita ja suomalaisten taiteilijoiden tukipilari; kollega, joka kannusti ja haastoi työskentelemään. Anja itse oli tunnettu luonto- ja kukka-aiheistaan, jotka herkkyydellään ihastutti jokaisen.
Osallistuessaan ympäri maailman järjestettäviin kokouksiin ja tapaamisiin, hän myös nautti suurta arvostusta taiteilijakollegana ja ystävänä kansainvälisten taiteilijoiden parissa.

Oman työskentelynsä ytimen hän löysi Aaro Hellaakosken runosta ”Maalari”.

Kokonaisen päivän elin
maisemaa,
janoavin silmin koskettelin
puita, kukkulaa,
illansuussa vasta kuvan tehden:
koivunlehden.


Kaipaamme Anjaa suunnattomasti ja toivomme hänen läheisilleen voimia suuren surun keskellä.Tässä joulun 2020 tuotteet!

Julkaistu: 24.10.2020

Kuvassa joulun 2020 sesonkituotteet

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uudet upeat sesonkituotteet ovat saapuneet ja tilattavissa.

Korttivalikoimassa 6 jouluista, taitettua korttia kuorineen ja 1 jouluinen postikortti. Taitettujen korttien koko on 11,5 x 17,3 cm.

Tästä uudet joululahjapaperit!

Kuvassa uudet joululahjapaperit

Saimme myös kaksi uutta palapeliä!

Kuvassa uudet palapelitNyt kaikki maalaamaan!

Julkaistu: 21.4.2020

Oletko koskaan yrittänyt maalata sivellin suussa tai varpaissa?

Joka viikko, toukokuun loppuun saakka, Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat kautta maailman haastavat kaikki piirtämään ja maalaamaan. Taiteilijamme näyttävät sinulle kuinka se tapahtuu suulla tai jalalla. Koko perhe voi osallistua! Me kaikki - aikuiset, nuoret ja lapset ympäri maailman, voimme auttaa ja tukea toisiamme oppimaan uusia tapoja ilmaista itseämme taiteellisesti.

Seuraamalla tunnuksia #MouthAndFootChallenge ja #BocaPieChallenge löydät SoMesta kevään aikana paljon erilaisia, hauskoja ja haastavia aiheita. Kun saat oman teoksesi valmiiksi, kuvaa tai videoi se ja julkaise aikajanallasi Facebookissa tai Instagramissa.

Muistathan liittää julkaisuusi tunnukset #MouthAndFootChallenge ja #BocaPieChallenge niin kaikki löytävät ne.Kevään 2020 sesonkituotteet!

Julkaistu: 1.4.2020

Kuvassa kevään 2020 sesonkituotteet

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uudet upeat sesonkituotteet ovat saapuneet ja tilattavissa.

Kevään 2020 korttivalikoiman ovat kuvittaneet Sarah Talbi, Marthinus Pretorius, Benjamin Žnidaršič, Jong Kwan Park, Yoon Jung Lee, Mikolaj Kastelik, Ferdinand Prins ja Mei-Hui Chen.
Kirjepaperin alkuperäisteos on Heinz Halwachsin siveltimestä ja pakettikorttien kuvituksesta vastaavat Karin Dahl, Lena Maria Vendelius sekä Ruth Christensen.

Kevätvalikoimassa on viisi kuorellista korttia, kolme postikorttia, kolme pakettikorttia ja yksi kuorellinen kirjepaperi.


Havana on täällä!

Julkaistu: 1.4.2020

Kuvassa uusi palapeli

Saimme myös erän upeaa Havana-palapeliä.
Palapelissä on 1000 palaa ja alkuperäisen teoksen on maalannut suulla Thomas Kahlau.Talven sesonkituotteet on saatavilla!

Julkaistu: 19.10.2019

Kuvassa uudet talven sesonkituotteet 2019

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uudet upeat sesonkituotteet ovat saapuneet ja tilattavissa.

Korttivalikoiman ovat kuvittaneet Alison Lapper, Marcelo da Cunha, Lissu Lundström, Stanislaw Kmiecik, Tom Yendell ja Tiia Järvpõld. Kirjanmerkkien kuvitus on Vojko Gasperutin ja Hwan Heon siveltimistä ja jouluisten pakettikorttien alkuperäisteokset ovat taiteilleet Wendy Paige Crouch, Agnieszka Sapinska ja Bjørg Karin Vangen Bakkelund.

Pöytä-/seinäkalenterin kansikuvaksi on valittu Mariam Parén kaunis maalaus "Vapaa". Luonnollisesti taidekalenterin jokaista vuoden 2020 kuukautta siivittää myös suulla ja/tai jalalla maalaavan taiteilijan teos.Terveiset Riosta!

Julkaistu: 6.10.2019

Kuvassa Suomea edustaneet Anja Hämäläinen-Numminen ja Lissu Lundström kokoustulkkien kanssa

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden kansainvälisen yhdistyksen (VDMFK) 14. edustajakokous pidettiin 23.–26.9.2019 Rio de Janeirossa, Brasiliassa. Suomea 33:n taiteilijajäsenen kokouksessa edustivat Anja Hämäläinen-Numminen ja Lissu Lundström.

Kuvassa: johtokunnan uudeksi jäseneksi valittiin Ann Lund Wahlberg

Kolmen varsinaisen kokouspäivän tehtäviin kuului muun muassa johtokunnan vaali, jonka yhteydessä äänestettiin johtokuntaan yksi uusi jäsen pitkän johtokuntatyöskentelyn jättävän tanskalaisen Ruth Christensenin tilalle. Äänestyksessä johtokuntaan valittiin seuraavaksi kuusivuotiskaudeksi energinen, tanskalainen taiteilija Ann Lund Wahlberg.

Kuvassa Suomea edustaneet Anja Hämäläinen-Numminen ja Lissu Lundström näyttelyn avajaisissa

Matkaohjelmassa oli lisäksi VDMFK:n taiteilijoiden yhteisnäyttelyn avajaiset mielenkiintoisessa Cidade das Artes -kompleksissa.Kevään uudet kortit ovat tulleet!

Julkaistu: 1.4.2019

Kuvassa uudet kevättuotteet 2019

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uudet upeat sesonkituotteet ovat saapuneet ja tilattavissa.

Tämänkeväisen ihastuttavan korttivalikoimaa ovat olleet kuvittamassa Ting-Ting Lin, Shu-I Yang, Stanislaw Kmiecik, Ruth Liberty, Martin Sodoms, Jung Eon Hwang ja Theodor Botha.
Pakettikortittien kuvituksesta vastaavat Tom Yendell, Katarzyna Warachim sekä Maria Goret Chagas ja raikkaiden kirjepaperien alkuperäisteokset ovat Ruth Christensenin ja Itzhak Adirin siveltimistä.

Uutuustuote!

Perinteisen kevätvalikoimamme lisäksi olemme julkaisseet kolme hauskaa värityskirjaa.

Kaikissa painotuotteissa käytetyt alkuperäiset maalaukset ovat Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden teoksia.Suulla maalaava Allar Tael on uusi stipendiaattimme!

Julkaistu: 18.1.2019

Kuvassa Allar Tael

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden yhdistyksen stipendit myönnetään aluksi kolmeksi vuodeksi ja kuukausittain maksettava apuraha mahdollistaa lupaavien suulla ja/tai jalalla maalaavien, taiteellisesti lahjakkaiden henkilöiden itsensä kehittämisen taiteen alalla. Apurahan turvin stipendiaateilla on mahdollisuus hankkia työvälineitä ja koulutusta kehittyen taiteilijana.Ensilumien aikaan!

Julkaistu: 4.11.2018

Kuvassa joululajitelma 2018

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uudet upeat sesonkituotteet ovat saapuneet ja tilattavissa.

Tämänvuotisen jouluisen korttivalikoiman ovat kuvittaneet Ruth Christensen, Shane Lynch, Paula Mustalahti, Josef Habeler ja Sara Jane Parsons.
Kauniiden kirjanmerkkien alkuperäisteokset ovat loihtineet Arévalo Torcoroma ja Hwan Heo ja jouluisten pakettikortittien kuvituksesta vastaavat Bartosz Ostalowski, Markus Kostka sekä Christina Lay Lian Lau.

Painotuotteissa käytetyt alkuperäiset maalaukset ovat Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden teoksia.Suruviesti

Julkaistu: 25.10.2018

Kuvassa Sisko Sergejeff

Sisko Sergejeff
s. 20.11.1960
k. 18.10.2018

Monipuolinen ja aktiivinen stipendiaattimme Sisko Sergejeff menehtyi yllättäen 18.10.2018. Sisko Sergejeff oli yhteiskunnallisesti ja taiteessaan aktiivinen. Itse hän kuvaili itseään sanoin "Omituinen höpöttäjä!" ja "Positiivinen ajattelija!"

Muistamme Sisko Sergejeffiä lämmöllä ja välitämme syvät osanottomme hänen läheisilleen.Kansainvälistä yhteistyötä!

Julkaistu: 7.8.2018

Ilmoitus Kansainvälisestä päivästä

5.9.2018 vietetään ensimmäisen kerran kansainvälistä Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden päivää! Päivä on meille taiteilijoille tärkeä ja haluamme näin kunnioittaa yhdistyksemme perustajan, Erich Stegmannin (1912-1984) elämäntyötä ja sitä suurenmoista perintöä - yhdistystämme, joka toimii tänä päivänä aktiivisesti 72:ssa maailman maassa noin 780 taiteilijan voimin.

Järjestömme jäsenet kautta maailman etsivät oman tapansa päivän juhlistamiseen ja siten SJK:n kolme aktiivista naistaiteilijaa päätyivät yhteisnäyttelyyn, jossa he esittelevät töitään ja kertovat itse yhdistyksen toiminnasta keskiviikkona 5.9.2018 kello 12-18 Lissu Lundströmin galleriassa osoitteessa Kalevankatu 42, 00180 Helsinki.

TERVETULOA katsomaan, kuulemaan, kysymään ja nauttimaan taiteesta!Rajat rikkovaa taidetta!

Julkaistu: 17.5.2018

Kuvassa Tom Yendell maalaamassa

Englantilaisen jalalla maalaavan Tom Yendellin tekemää videota on katsottu jo uskomattomat 41 miljoonaa kertaa "People are Awesome" Facebook-sivulla. Minuutin mittaisella nopeutetulla ns. "time lapse" -videolla taiteilija näyttää miten yksi hänen maalauksistaan valmistuu alusta loppuun.

Vilkaise Tom Yendellin lumoavaa työskentelyä ja maalausta! »Kevättä kaipaa ihminen
   kevättä, kedon kukkaa...!

Julkaistu: 3.5.2018

Kuvassa kevätlajitelma 2018

Miksi et siis ilahduttaisi ystäviäsi Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uusilla upeilla korteilla.

Kevään 2018 korttivalikoiman ovat kuvittaneet Keith Jansz, Natalina Marcantoni, Jon Clayton, Martin Sodoms, Sara Jane Parsons, Markus Kolp ja Mei-Hui Cheng.

Raikkaiden kirjepaperien alkuperäisteokset ovat Josef Habelerin ja Siti Yaacobin siveltimistä ja pakettikortittien kuvituksesta vastaavat Brom Wikstrom, Lena Maria Vendelius sekä Young-Soo Kim.

Kaikissa painotuotteissa käytetyt alkuperäiset maalaukset ovat Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden teoksia.Uudet joulutuotteet 2017 on julkaistu ja tilattavissa!

Julkaistu: 1.11.2017

Kuvassa joululajitelma 2017

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uudet upeat sesonkituotteet ovat saapuneet.

Tämänvuotisen jouluisen korttivalikoiman ovat kuvittaneet Rosa Paz, Lissu Lundström, Edda Backman, Anatoli Goluschko, Katarzyna Warachim ja Jolanta Borek-Unikowska.

Kauniiden kirjanmerkkien alkuperäisteokset ovat loihtineet Mariam Paré ja Raymond Hickey ja jouluisten pakettikortittien kuvituksesta vastaavat Lena Maria Vendelius, Bjørg Bakkelund sekä Ruth Christensen.

Painotuotteissa käytetyt alkuperäiset maalaukset ovat Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden teoksia.Prinssi William tapasi Keith Janszin

Julkaistu: 5.10.2017

Kuvassa prinssi William ja Keith Jansz

Prinssi William, Cambridgen herttua tapasi Maailman suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden yhdistyksen taiteilijan Keith Janszin vieraillessaan 26. syyskuuta Milton Keynesissä juhlistamassa kaupungin 50 -vuotisjuhlaa.

Suulla maalaava Keith Jansz havainnollisti maalaustekniikkaansa maalauksellaan Cornwallin Padstown satamasta huomionosoituksena prinssi Williamin isää, prinssi Charlesia kohtaan, joka on Cornwallin nykyinen herttua.Suruviesti

Julkaistu: 22.9.2017

Kuvassa Tarmo Šamatauskas

Tarmo Šamatauskas
s. 8.01.1988
k. 19.09.2017

Nuori lahjakas taiteilija Tarmo Šamatauskas on menehtynyt.
Muistamme häntä lämmöllä ja välitämme syvät osantottomme perheelle.Kevät on täällä!

Julkaistu: 3.5.2017

Kuvassa kevätlajitelma 2017

Varma kevään merkki on Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden alkuperäismaalauksista painetut kesäaiheiset kortit.

Lajitelmassa on 7 korttia, joista viisi on taitettuja ja kaksi tavallista postikorttia, 7 kuorta, 2 arkkia kirjepaperia ja 3 lahjapakettikorttia. Postikorttien koko on 11,5 x 17,3 cm ja 11 x 15,5 cm.Barcelona — VDMFK 60 vuotta!

Julkaistu: 16.4.2017

Kuvassa VDMFK 60-vuotta mainos

Juhlavuoden kunniaksi kokoontui huhtikuussa 2017 viideksi päiväksi 110 suulla ja jalalla maalaavaa taiteilijaa Barcelonan täysistuntoon. Näiden päivien aikana toimitettiin myös johtokunnan vaalit. Yksi juhlallisen tapahtuman kohokohdista oli ehdottomasti taidenäyttelyn avajaiset Barcelonan upeassa Museu Maritimissä 12.4.2017.

Suomalaisia taiteilijoita edustivat Barcelonassa yhdistyksen pitkäaikaiset jäsenet Anja Hämäläinen ja Lissu Lundström.Uudet stipendiaatit 2017!

Julkaistu: 30.1.2017

Kuvassa uudet stipendiaatit

Sisko Sergejeff ja Tarmo Šamatauskas ovat uusia stipendiaattejamme 1.3.2017 alkaen.

Stipendit myönnetään aluksi kolmeksi vuodeksi ja kuukausittain maksettava apuraha mahdollistaa lupaavien suulla ja/tai jalalla maalaavien, taiteellisesti lahjakkaiden henkilöiden itsensä kehittämisen taiteen alalla. Apurahan turvin stipendiaateilla on mahdollisuus hankkia työvälineitä ja koulutusta kehittyen taiteilijana.Jouluvalikoima 2016 saatavilla!

Julkaistu: 22.10.2016

Kuvassa joululajitelma 2016

Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden uudet upeat sesonkituotteet ovat saapuneet.Uutta sivuillamme!

Julkaistu: 18.10.2016

Voit nyt liittyä joulu- ja kevätvalikoimien postituslistalle myös kotisivujemme kautta.

Haluaisitko liittyä postituslistallemme ja saada aina automaattisesti Suulla ja jalalla maalaavien taiteiljoiden kevät- ja jouluvalikoimat? Se onnistuu helposti lähettämällä meille tietosi sivullamme olevalla lomakkeella. Voit milloin tahansa lopettaa jatkuvan tilauksesi ilmoittamalla siitä toimistoomme sähköpostitse, puhelimitse tai kirjeitse.

Tiesithän, että SJK Kustannus ei koskaan luovuta tietojasi eteenpäin.Kevät on täällä!

Julkaistu: 8.5.2016

Kuvassa kevätlajitelma 2016

Varma kevään merkki on Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden alkuperäismaalauksista painetut kesäaiheiset kortit.

Lajitelmassa on 7 korttia, joista viisi on taitettuja ja kaksi tavallista postikorttia, 7 kuorta, 2 arkkia kirjepaperia ja 3 lahjapakettikorttia. Postikorttien koko on 11,5 x 17,3 cm ja 11 x 15,5 cm.Taiteilijaelämää

Julkaistu: 4.4.2016

Kuvassa Taiteilijat

Neljä Suulla ja jalalla maalaavaa taiteilijaa yhteisnäyttelyssä Viron Parlamenttitalossa 4.–29.4.2016.
Näyttelyssä töitään esittelevät virolainen jalalla maalaava Meelis Luks sekä suomalaiset suulla maalaavat Anja Numminen-Hämäläinen, Paula Mustalahti ja Lissu Lundström.

Näyttelyn avasi Viron parlamentin puhemies Eiki Nestor. Tervetuliaispuheen pitivät myös Viron parlamentin sosiaalivaliokunnan varapuheenjohtaja Monika Haukanõmm sekä Viron parlamentin sosiaalivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aivar Kokk.