Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat

Kuka voi liittyä Suulla ja jalalla maalavat taiteilijat yhdistykseen

Kuva: Kylä Toscanassa. Paula Mustalahti.

Kylä Toscanassa. Alkuperäisen maalauksen on maalannut suulla Paula Mustalahti.

Jäseneksi hyväksymisen perusedellytys on varsin yksiselitteinen: mikäli taiteilija ei pysty käyttämään käsiään vaan maalaa ohjaamalla sivellintä suullaan tai jalallaan voi hänestä tulla Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat yhdistyksen jäsen.

Yhdistyksessä on kolme taiteellisiin taitoihin perustuvaa pätevyystasoa: stipendiys, kokelasjäsenyys ja täysjäsenyys. Ennen varsinaiseksi jäseneksi hyväksymistä taiteilija voidaan hyväksyä stipendiaatiksi. Myönnettävän apurahan turvin hän voi kehittää itseään taiteilijana ja hankkia materiaaleja työskentelyään varten. Seuratakseen kehitystä ja varmistaakseen työn korkean laadun säilymisen asiantuntijaraati käy maalaukset läpi säännöllisesti kunnes ne saavuttavat sellaisen laadun, joka mahdollistaa täysjäsenyyden yhdistyksessä.

Raatiin kuuluvat yhdistyksen senhetkinen puheenjohtaja tai hänen nimittämä edustajansa yhdistyksen hallituksesta sekä kaksi arvostettua vammatonta taiteilijaa. Uuden stipendiaatin tai jäsenen hyväksymiseksi voi hallitus ehdottaa jäsenyyden vahvistamista seuraavan edustajakokouksen yhteydessä.

Yhdistys hakee jatkuvasti lupaavia uusia lahjakkuuksia sellaisten vammaisten henkilöiden joukosta jotka, ehkäpä ensin pitävät maalaamista terapiana.

Mikäli tunnet mielenkiintoa toimintaamme kohtaan ja haluat esittää maalauksiasi, jotka olet tehnyt suulla tai jalalla, niin ole ystävällinen ja ota yhteyttä toimistoomme.